"A természet a legjobb patika."

(Sebastian Kneipp)

Kérdése van? Hívjon minket! +36304886829

 

 

TERMÉKEINKRŐL

 A Csodavárolaj Mixtura hatása és összetétele

Len-, Mák-, Napraforgó-, Tök és Máriatövismagolaj keverék

A termék 5 féle mag: mák, tökmag, napraforgó, máriatövis, és lenmag   hidegen sajtolt olajának keveréke. Az olajak élettani hatása nem kérdőjelezehető meg, ebben a keverékben pedig az összetevők egymás hatását erősítve fejtik ki egészségvédő hatásukat.

Olajunkat egyedülálló recept alapján keverjük, melyet 2014-ben Innovációs Nagydíjjal tüntettek ki.

Mechanikusan, hidegen sajtolt olajok

A hidegen sajtolt olajok, egy mechanikus szerkezet segítségével készülnek, melynek során a sajtolandó magok egy csigaprésen keresztülhaladva adják ki magukból a bennük rejlő értékes, egészséges tápanyagokat olaj formájában.

Az így kíméletesen kinyert olajoknál megőrződnek a jellemző illat és ízanyagok, vitaminok, zsírsavak. Nincs hozzáadott adalék, nincsenek vegyszerek, nincs hőkezelés.

A Mákmagolaj hatása és összetétele

A mák igen nagy kincs a magyar és a környékbeli országok ételkultúrájában. Aminosavakban, zsírsavakban, foszforban, káliumban, kalciumban és vasban gazdag.

Olajáról régóta tudjuk, hogy lassítja az öregedést, elősegíti a vérnyomás csökkenését.

Kedvező zsírsavösszetételének köszönhetően elősegíti az erek elernyedését, előnyösen hat a vérkeringésre.

Normalizálja a vér koleszterinszintjét, fokozza a szervezet védekezőmechanizmusát és növeli a szellemi teljesítőképességet.

Idegerősítő, idegfájdalom csökkentő hatású.

A Máriatövismagolaj hatása és összetétele

A máriatövis, népies nevén őszbogáncs, szamárkóró, vagy boldogasszony tövise az őszirózsafélék családjába tartozó növényfaj.

Már évszázadok óta a májtisztítás egyik leghatásosabb gyógynövényeként tartják számon.

Májvédő és májtisztító hatása orvosilag is elismert és bizonyított.

Finomítatlan, azaz tisztítatlan, a lehető legtöbb értékes összetevő megőrzése érdekében. Hidegen sajtolt, hiszen az olajban található számos hasznos összetevő érzékeny a magas hőmérsékletre - ezáltal megőrzik teljes értéküket, a késztermék pedig vitaminokban, telítetlen zsírsavakban gazdag.

A Napraforgóolaj hatása és összetétele

A napraforgómag energiatartalma a többi olajosmaghoz hasonlóan jelentős. Zsírtartalma értékes, mert gazdag forrása a telítetlen zsírsavaknak, főleg linolsav és olajsav található benne. Mértékkel fogyasztva (a nem sózott változatot!) fontos szerepe lehet a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében, mert e zsírsavak hozzájárulnak a vér koleszterinszintjének csökkentéséhez, és a vérnyomást is kedvezően befolyásolják. Ezt a hatást támogatja fitoszterol-tartalma is.

Élelmirost tartalma miatt a fent említett megbetegedésekben szenvedőkön kívül a cukorbetegek, székrekedéssel küzdők, kismamák és idősek számára is javasolható. A napraforgómag kiemelkedő B1-vitamin-forrás, melynek fontos szerepe van a szénhidrát-, aminosav- és az alkohol-anyagcserében. A vitaminok közül említést érdemel még E-vitamin-tartalma, mely jelentősen hozzájárul a káros szabad gyökök sejthártya- és DNS-károsító hatásának csökkentéséhez, ezért hasznos összetevője lehet a daganatmegelőző étrendnek, valamint sportolók számára is ajánlható.

Az ásványi anyagok közül magnéziumot, kalciumot és káliumot tartalmaz nagyobb mennyiségben. A magnézium és kalcium hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez, és a már kialakult betegség kezelésében is szerepe van, a kálium pedig támogatja a szív és az idegrendszer működését.

A Tökmagolaj hatása és összetétele

A tökmagolaj a népi gyógyászatban és a patikák polcain is megtalálható. Antioxidáns tartalmának köszönhetően hozzájárul a szervezet gyors regenerálódásához és lassítja az öregedést.

Mivel a tökmagolaj igen sok antioxidánst tartalmaz, kiválóan véd a szabad gyökök káros hatásaitól. A szív egészségének szempontjából nagyon kedvező zsírsavösszetétele ugyanis 34% egyszeresen és 57% többszörösen telítetlen zsírsavat tartalmaz.

A vér koleszterin-összetételét kedvezően befolyásolja. Jó hatással lehet a prosztatára, egyes kutatások szerint a jóindulatú prosztatamegnagyobbodásban szenvedő betegeknél alkalmazva javított a prosztata állapotán.

Segíthet az emésztőrendszer betegségeinek enyhítésében: émelygés, hasi görcs, puffadás, reflux és fekélyes betegségek esetén.

 A Lenmagolaj hatása és összetétele

A lenmagot (Lini semen) már a Kr. e. 14. században is termelték és használták gyógyszerként. Erre bizonyíték, hogy az egyiptomi sírkamrákban a halottak mellett találtak lenmagokat, melyeket valószínűleg útravalónak szánták a túlvilági útra. 

Hippokratész már Kr. e. 500 körül említi a lenmagot testi fájdalmak, hurut és hasmenés elleni gyógyszerként.

A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben házi lenmag (Lini semen) néven hivatalos drog.

A len (Linum usitatissimum L.) Népies nevei: kultúrlen, termesztett len, házi len. A lenfélék (Linaceae) családjába tartozik. A növény rostjáért és olajos magjáért termesztett, 30–80 cm magasra növő, egyéves, kék virágú, haszon-, és gyógynövény. Csak Közép-Európában termesztik. A növény szára legtöbbször egyenesen áll, és csak a virágzatnál ágazik el, sárgásbarna olajos magjai toktermésben (lengubó) fejlődnek. A magok tojás alakúak, laposak, fényes barna színűek, 5–6 mm hosszúak, az egyik végükön hegyesek. A len magját a jelen korban egyaránt használják ipari és gyógyászati célokra.